TSRC Tarantula – RC Betuwe

Er is weer een kwaliteits-stukje ingestuurd door een van onze redacteuren. Deze keer heeft Kimbo Slice een wedstrijdverslag van de eerste wedstrijd van het seizoen verzorgd. Take it away Kimbo!

Wedstrijdverslag 11-09-2011
TSRC Tarantula vs. RC Betuwe
Uitslag 5-29
Kickoff 14.30

Het was zondagmiddag 13.00u op een zonnige nazomerdag in september. Heerlijk rugbyweer. We hadden expres extra vroeg op de club afgesproken zodat we het in de ALV besproken ‘Tarantula-gevoel’ konden opwekken. Toen de meeste mensen rond 13.30u binnen kwamen, konden we daar gelijk mee beginnen. Uiteraard was Jacco zn fiets kwijt, en DikkeFeutWinger de spelerskaarten. Gelukkig was de Adelaer met zn grijze Maserati hatchback in de buurt om eerst Jacco op te halen en vervolgens naar het sportcentrum te rijden voor de spelerskaarten. Dit was allemaal Skippy zn schuld. Daarna moesten alle spelerskaarten nog voorzien worden van foto en handtekening waar Jeroen en ondergetekende nog wel even zoet mee zijn geweest.

Ondertussen waren de mannen van RC Betuwe gearriveerd met hun publiek inclusief Frans pratende vrouw die verrassend veel moeite had met het woord ‘appelsap’. Nu vonden de superstars het tijd om zich om te gaan kleden en de warming-up te starten. Daarna natuurlijk nog een keer omkleden om de goede shirts aan te doen en even later kon de wedstrijd beginnen!

De voorbereidingen waren niet ideaal en dat was te merken. Ondanks dat Sherpa er niet in stond, werden er toch de nodige knock-ons gemaakt en tackles gemist. Maar het was mooi om te zien dat iedereen stond te beesten op dat veld en er vol voor ging! Dat was de reden dat het lang gelijk op ging en het even duurde voordat de eerste punten op het borden gehangen konden worden. Uiteindelijk werd na hard werken van de mannen van Betuwe de eerste try gedrukt. Toen iemand Jacco had uitgelegd dat een try 5 punten is, kwam op het scorebord de stand 0-5 te hangen. Gelukkig zagen de superstars in dat het nog lang niet verloren was en gingen ze vollem bak vooruit om de eerste punten voor Tarantula te scoren. Er werd had gerucked, maar Betuwe was vaak net iets feller. En als we de bal hadden kunnen halen uit de ruck, was het altijd maar de vraag of Thomas Bernard er een goed gevolg aan kon geven. Halverwege de eerste helft kwam er nog een kleine tegenvaller: Skippy a.k.a. ‘de man van staal’ had een schrammetje op zn handje. Gelukkig deed hij zn naam eer aan en kon hij gewoon weer verder spelen. We gingen de rust in met een 0-5 achterstand.

Aan het begin van de tweede helft moesten de beesten van Tarantula hun ritme weer even terug vinden. Ondanks dat er hard werd getackled, vooral door Bob, braken de mannen van Betuwe tot twee keer toe door de verdediging van de superstars heen en zorgden zo voor een 0-15 achterstand. Tot grote vreugde van alle toeschouwers die Tarantula mee had genomen, ging het nou los op het veld! Na een geweldige individuele actie van Sam, waarmee hij door 3 tackles heen brak nadat hij in zn eigen try-gebied begonnen was met lopen, kon dit 55kg wegende breekijzer een try voor Tarantula drukken! Na een mislukte conversie bracht dit de score op 5-15. De wedstrijd was begonnen! De Adelaer kwam er in als blood-sub, maar mocht het veld na 3 minuten bezweet en onder de modder alweer verlaten. Hij had een goede wedstrijd gespeeld en de andere Wierckx kan trots op hem zijn. Op dit moment was de volgende blessure aan de kant van Tarantula een feit: Patriek had zn knie gestoten. “Auw auw” zei ie, “ik wil wisselen”. “Neeeeee” zei trevor, “je blijft er gewoon in!” Uiteindelijk bleef Patriek nog even staan, maar toen zn uiers pijn begonnen te doen ging ie er toch maar af. 10 minuten later zaten de beesten van Tarantula er helemaal doorheen. Hier maakten de mannen van Betuwe handig gebruik van en zorgden ervoor dat de score binnen een kwartier opliep naar 5-29. Dit was uiteindelijk de eindstand. Na 80 minuten hard werken van beide kanten, kon iedereen met geheven hoofd het veld verlaten. Iedereen heeft keihard gevochten voor elkaar en laten zien dat ie bereid is te knokken voor het team. Laat deze uitslag een inspiratiebron zijn om nog harder te trainen zodat we Betuwe in de uitwedstrijd kunnen pakken!

Na de wedstrijd was er uiteraard nog tijd voor een biertje en een woordje van de kersverse veurzitter. Hij verklaarde Bob tot man van de wedstrijd en Kimbo tot rotte vis. En toen kregen ze allebei bier over zich heen. Hahahahaaaaa

 

De groeten,

Kimbo

Disclaimer. Dit verhaal is gebaseerd op waarnemingen die door de auteur zijn gedaan, en is geenszins een accurate beschrijving van de feitelijke gebeurtenissen.