History

Jaarverslag 2013/2014

Na een relatief goed jaar te hebben gedraaid in 2012/2013 was de doelstelling voor dit jaar een top 3 notering in de Vierde Klasse Zuid. We kunnen nu alvast constateren dat dit om meerdere redenen niet is gelukt, maar daarover later meer.

Op 18 augustus 2013 was het tijd om afscheid te nemen van het koningsbestuur van 2012/2013 en mocht ik na een jaartje penningmeesterschap het voorzittersjasje overnemen, kregen we Ted als secretaris en had ik het privilege om Jules met Tarantulapas te mogen overhandigen.

Het beloofde een turbulent jaar te worden met als voornaamste doelstelling een groei van de club qua ledenaantal en zorgen voor een gelijkmatigere verdeling van de leeftijden, zodat de continuïteit van deze prachtige club gewaarborgd blijft.

Dit jaar begonnen we met 22 spelers en zijn we door middel van drie introductietrainingen en behoorlijk asociaal gedrag te vertonen tijdens o.a. de introductieweek geëindigd met 41 spelende leden, waarvan er het komende seizoen 35 van blijven. Een heel goed teken dat we de club organisatorisch beter voor elkaar beginnen te krijgen en waarin ieder lid uiteindelijk aan zijn trekken komt.

Tevens was het jaar 2013/2014 het 1e lustrumjaar sinds heroprichting. Als we de oorspronkelijke oprichtingsdatum erbij pakken zien we dat we in oktober alweer 40 jaar worden. Na meerdere reacties te hebben ontvangen waarin ik van jullie (oud-leden) te horen heb gekregen dat jullie het ontzettend jammer hebben gevonden dat oud-jong dit jaar geen doorgang heeft gevonden. De reden hierachter was de hoop dat de oude garde het heel mooi zou hebben gevonden om mee te gaan naar Aachen voor onze Trip, die superfraai was!

Dan over het seizoen zelf. De eerste helft van het seizoen hebben we goed gepresteerd en stonden we inderdaad ook op de wenselijke 3e plaats, echter na een enorme blessuregolf en puntenaftrek zijn we op de schaamtelijke 7e plek, van de 9, geëindigd. Over prestaties gesproken. Dit is het eerste jaar waarin Tarantula een Jonghe Hondenteam heeft laten deelnemen aan de Jonghe Hondencompetitie en zijn we uiteindelijk 4e geëindigd. In de Studentenbeker hebben we een keurige 5e plek gehaald. Ver boven onze verwachting!
Tijdens het Brabants Kampioenschap een mooie, maar onterechte 4e plaats binnen weten te slepen en hebben we tijdens het Flanders Open rugby een 48e plaats ‘behaald’?! Tijdens het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap in Tilburg hebben we uiteindelijk een hele keurige 5e plek behaald. Daarnaast is er ook weer een wedstrijd om de ‘kruikencup’ (Tarantula-Tilburg) gespeeld, waarin we onze meerdere hebben moeten erkennen in RC Tilburg door een fikse nederlaag te moeten verduren.
Ook is er een wedstrijd om de ‘hapjesschaal’ tegen de Koninklijke Militaire Academie gespeeld. Echter door deze wedstrijd tevens als Jonghe Hondenwedstrijd te spelen hebben we deze nipt verloren en zal de KMA voor het eerst haar naam mogen graveren in deze ‘hapjesschaal’.

Awards
Most valuable player: Sam Olifiers
Rookie of the year: Sebastian Hailer
Worst Nazi: Robin Fricke
Best Journalist: Jeroen Kok
Best stalker: Jan Hanegraaf
Vetkei of the year: Joey Schmeitz
Dragonslayer of the year: Jules Mestrini

Jaarverslag 2009-2010

Bestuur
Door het vertrek van Sybren naar Amsterdam kwam er voor de start van het seizoen een vacature vrij binnen het bestuur. Sjoerd Kuijpers nam zijn plek over. De verdeling was daardoor als volgt:
Voorzitter                     Louis van Gerwen
Secretaris                   Sjoerd Kuijpers
Penningmeester       Rick Meijer
Voor het komende seizoen zijn er 2 vacatures binnen het bestuur aangezien Louis en Sjoerd niet doorgaan met hun werkzaamheden voor Tarantula.

Competitie
Dit seizoen zijn we voor het eerst competitie gaan spelen en wel in de 4e klasse zuisoost. We speelden samen met het 2e team van RC Tilburg. Bovendien is de trainingslocatie veranderd van het UvT sportcentrum naar de rugbyvelden aan de Bredaseweg. Gelukkig hebben de (nieuwe) leden ook deze locatie goed gevonden! De trainingen werden geleidt door Trevor Ross onder meer oud trainer van Dukes Den Bosch en RCT heren en dames. Het seizoen begon sterk met een stevige 2e plek na de eerste helft van de competitie. Helaas wisten we dit door te zetten in de 2e helft en zakten we mede door een toegewezen claim naar de 4e plaats. Een prima resultaat voor het eerste jaar. Komend jaar spelen we wederom in samenwerking met RCT in de 4e klasse.

Leden
Het ledenaantal is dit seizoen constant boven de 25 gebleven. Aan het einde van het seizoen tellen we 31 leden waarvan 23 spelend! Omdat studenten komen en gaan blijft het zaak om nieuwe leden te werven. De introtraining op 10 september 2009 was net als het vorige jaar een groot succes. Vele belangstellenden en een grandioze barbecue met fust bier bij Cafe Brandpunt. Ook in februari, de 23ste,  hebben we de introtraining gehouden. Nu met steak ’n chips.

Lustrum
In oktober 2009 was het 35 jaar geleden dat Tarantula werd opgericht. Dit is echter niet groots gevierd aangezien we voor de lustrums de oprichtingsdatum van het nieuwe Tarantula aanhouden 23 juni 2008. Wel werd er op 17 oktober tegen Oud gespeeld. Voor het eerst in de historie won Jong!

Trip en toernooien
Na het einde van het seizoen heeft Tarantula deelgenomen aan de NSK 7’s te Rotterdam (2e plek), BK 10’s (5e plek) en Ameland Beachrugby (11e plek). Zelf hebben we voor de eerste keer het NSK Beachrugby georganiseerd. Door enkele afmeldingen bleven er 4 deelnemende teams over: RSRC, Tarantula1, Maraboes en Tarantula2 (tevens einduitslag). De sfeer was fantastisch en de deelnemende teams enthousiast. Wordt vervolgd in de komende jaren.
Buiten het weekendje Ameland zijn er geen trips georganiseerd.

Awards
Na het NSK beachrugby werden de awards uitgereikt waarvoor alle leden kans hadden om te stemmen. De verdeling:
Funniest Player             Goncalo Ribeiro
Biggest Injury                 Rolf Everhardus
Best Nickname              Bas Heijnen (Bullseye)
Worst hairstyle               Rick Meijer
Rookie 09-10                 Kim Cillesen
Most Valuable player    Louis van Gerwen