Rugby

Rugby is een sport die wordt beoefend in meer dan 120 over de hele wereld. Veel van de waardes van rugby komen van de rijke historie, tradities, kameraadschap en de betrokkenheid van de gemeenschap met de sport.

Senioren verenigingsrugby biedt spelers een kans om de kameraadschap van de sport te ervaren. Rugby wordt traditiegetrouw gespeeld als een 15-tegen-15 spel, maar de 7-tegen-7 variant is ook erg populair.

Ondanks dat veel spelers vaak tot op latere leeftijd blijven spelen, zijn er ook genoeg mogelijkheden om als coach of scheidsrechter de lol van het spel te ervaren.

Doel van het Spel

Het doel van het spel is dat 2 teams van 15 spelers aan elke zijde, zoveel mogelijk punten proberen te scoren als mogelijk door met de bal te lopen, te passen en te schoppen. Het doel van elk team is om balbezit te verkrijgen en daarna de bal in de tegenstanders’ territorium te krijgen. Punten worden gescoord door de bal op de grond te drukken het try gebied van de tegenstander, door te drop kicken door de palen en door conversies te nemen na een try. Rugby is een spel met constante actie en een onophoudelijk strijd om de bal.