TSRC Tarantula – AAC3

Tilburg, Zondag 27 maart

Na de nodige peptalk op trainingen en niet te vergeten het gastboek was het dan zover. De eerste promotiewedstrijd zou worden gespeeld. AAC 3 uit Amsterdam was met 20 man sterk en enkele supporters naar het zonnige zuiden vertrokken met hetzelfde doel als wij: promotie. Waar op het gastenboek een hoop commotie werd veroorzaakt (iemand kende iemand, die weer iemand kende, die dan weer wist dat ze spelers uit het 2e en 1e gingen opstellen) over 1e en 2e teams, bleek AAC 3, geen 1e en 2e teams te hebben.

Tarantula, aangevuld met Voorshitter, Buik en Remco ging voortvarend van start. Vanaf minuut 1 werd duidelijk gemaakt dat we enkel met een overwinning genoegen zouden nemen. Een hoge kick off werd gevangen door een voorwaartse van AAC, waarna Bob de eerste harde tackle van de wedstrijd maakte en bijna alle voorwaartsen erachter aan kwamen denderen. De toon was gezet. Dat bleek ook uit het wedstrijdverslag van de tegenstander die benieuwd waren naar ons niveau en daar het volgende over schreven: “om daarna uit zoeken hoe goed die studenten uit het Brabantse waren. Het antwoord kwam verrekte snel, voor wij er erg in hadden stonden wij tegen een 19-0 achterstand aan te hikken”.

Goed agressief spel over de gehele linie had ervoor gezorgd dat Koe, Kimbo en Lucas een try konden drukken, en Sjimmie twee conversies benutte. Langzaam kwam AAC echter beter in haar spel, met pack voorwaartsen formaat koe, had Tarantula het dan ook zwaar in de scrums. Door hun gewicht, kracht en ervaring handig te gebruiken tijdens scrums en mauls konden ze de stand net voor rust terugbrengen tot 19-7. Ook in de tweede helft was het een gelijk opgaande strijd, en wisten de Amsterdammers nog een try te scoren waardoor het verschil terug werd gebracht naar 7 punten. Tarantula, liet zich echter niet van de wijs brengen, en bleef goed ballen, laag en vooral hard tackelen en zette keurige aanvallen op. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat we over een betere conditie beschikten en in de laatste minuten niet meer in de problemen kwamen en zelfs door goede loopacties van de full-back de Amsterdammers onder druk konden zetten.

In het verslag van AAC 3 schreven ze nog het volgende over ons: “Ze waren (natuurlijk) een stuk jonger, konden veel harder lopen, hadden een heel goede 2e rijer en tackelden allejesus goed hard en laag.”

Kortom wedstrijd 1 is succesvol verlopen, nu hard trainen, opdat we onszelf nooit zouden vergeten, voor wedstrijd nummer 2!