Wedstrijdverslag The Wallaby’s vs. The big T

Wallaby’s vs. Tilburg Tarantula 41 – 05 15 november 2009

De griep heeft ook vat gekregen op de bikkels van Tilburg Tarantula. Met een enigszins gehavend maar enthousiast team vertrokken we richting Venlo. Frank Koe nog thuis opgehaald, zodat we met 17 man naar ’t Limburgse gingen. We waren niet goed bezaait in de 1e rij maar gelukkig offerden Ronald en Luc zich op om prop te spelen. Saillant detail: we speelden voor het eerst in onze zwartblauwe tricots, PRIDE! De Limburgers jammerden nog even over 2 missende spelerskaarten maar bleken na wat lobby werk toch niet zo standvast: Kim en Simeon mochten hun debuut maken! Simeon op de 2e rij en Kim als boomlange Winger. Direct na de eerste line-out in onze eigen 22 stonden we al met 5-0 achter door een sterke drive waarna de bal door hen gegrond werd. Wallaby’s beschikte over een zeer sterke fly-half welke veel werk op knapte voor zowel de Forwards als de Backs. Binnen de eerste 20 minuten kwamen we nog dieper in de problemen door 2 scores van de Limbo’s, 15-0. Gelukkig bleven we positief en konden we de rest van de 1e helft vrij houden van scores, door hard verdedigingswerk en enkele gestopte aanvallen. Helaas moesten we de referee vragen om een uncontested scrum omdat de gelegenheidprops het niet veilig afging.

Mogelijk ondersteunt de browser de weergave van deze afbeelding niet. Na rust werd het Tilburg Tarantula spel al wat beter en kwamen er zowaar enkele breaks. Echt potten breken konden we nooit en de Limburgers liepen langzaam verder uit. Geen reden voor Tarantula om te stoppen met strijden en deze mentaliteit leverde nog resultaat op ook. De Tilburgse eer werd namelijk gered toen Ronald Hophophop een super break maakte en de bal op maat af kon loaden aan Louis. Met een prima sprintje en een nodige duik wist hij de eerste score in het zwartblauwe shirt te drukken!

De eindstand werd uiteindelijk 41-5. Toch verlieten we met opgeheven hoofd en trots het veld. We hadden gevochten voor iedere bal en tot het laatste fluitsignaal. Kim en Simeon maakten een mooi debuut en Ronald bewees zijn klasse, terug van weggeweest. De Man of the Match pul ging daarom naar hem!

Opstelling: Ronald, Rolf, Luc, Simeon, Mike J, Thomas, Jelle, Frank, Louis, Maarten B, Willem, Lucas, Jeroen, Kim en Goncalo. Subs: Mike V en Bas

Geef een reactie